Kép a képben funkció a Google Meetben!

A Google hivatalosan bejelentette, hogy 2024 augusztusától a Google Meet frissítést kap. Az új funkció lényege, hogy amikor a felhasználó egy másik böngészőlapra vált a Meet értekezlet közben, a „Kép a képben” mód (PiP) automatikusan elindul.

Főbb jellemzők:

  • Automatikus PiP: Nincs szükség külön beállításokra vagy manuális indításra. Az eszköz automatikusan PiP módba vált, amikor a felhasználó elhagyja az értekezlet lapját.
  • Zökkenőmentes többfeladatos munka: Lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre végezhessenek más tevékenységeket a böngészőben, miközben továbbra is követhetik a megbeszélést.
  • Egyszerű kezelhetőség: A PiP ablak mérete állítható, és könnyedén áthelyezhető a képernyőn, hogy ne zavarja a munkavégzést.

Google Meet megbeszélések közben a kép a képben (PiP) funkció használata:

  1. A megbeszélés ablaka alján kattintson a További lehetőségek ikonra.
  2. Válassza ki a Kép a képben mód megnyitása opciót.
  3. Ekkor megjelenik a megbeszélés kis méretű ablakban a jobb alsó sarokban.

Ez egy nagy előrelépés abban, hogy a Google Meet még felhasználóbarátabb és hatékonyabb legyen a napi munkában. Az automatikus Kép a képben mód különösen jól jöhet azoknak, akik gyakran multitaskingolnak a megbeszélések alatt, például jegyzetelnek, e-maileket olvasnak vagy más dokumentumokat nézegetnek.

Ha szeretne kilépni a Kép a képben módból egy megbeszélés során, kattintson a kis méretű Meet-ablak jobb felső sarkában található Vissza a lapra gombra.

További részletek: LINK.